Monday, April 12, 2010

Grillar

I vår trädgård står en stor, men totalt oanvändbar, Webergrill. Vår förhoppning var att det bara skulle vara att koppla in en svensk gasflaska i vår amerikanska grill, men så enkelt var det inte.

Egentligen borde vi ha förstått att amerikansk standard inte går att överföra på svensk sådan. Om sanningen ska fram är det inte så mycket som går att överföra mellan Sverige och USA. Våra kulturer är i mångt och mycket diametralt olika så varför skulle just en amerikansk gasledning helt plötsligt kunna kopplas in i något som är svenskt?

Enligt Weber skulle det kosta oss minst femtusen kronor att bygga om vår grill till fungerande svensk standard och då skulle den inte ens vara godkänd enligt Weberstandard. På grund av detta omak har vi sedan 1 juli 2009 inte haft några grillmöjligheter, bara en stor grill.

Nu är det med råge slut på begränsningarna. Maken begav sig av på grillshopping i lördags och återvände inte bara med en, utan två grillar. Självklart behövs det både en gasgrill och en kolgrill. Att jag inte har förstått det tidigare?

Nu är det bara att försöka bli av med vår amerikanska gasgrill så att vi inte blir till allmänt åtlöje i området när det uppdagas att vi har två identiska grillar i trådgården, plus en kolgrill. Det lysande programmet Solsidan kryper allt närmare.

1 comment:

  1. oj!! det var bra info för oss....vi har ju visserligen bara en liten grill. grilla lugnt! kram

    ReplyDelete