Friday, April 9, 2010

Mer inspiration

Mitt i alla vardagsbestyr funderar jag just nu mycket på inspiration. Vad, varför och hur funkar det där med inspiration egentligen? Och hur mycket hinner vi bli inspirerade i vårt ekorrhjul? Någon sa nyligen skämtsamt att "inspirerad av" egentligen är en misslyckad kopia av något, men det tror nog inte ens den som sa det. Även om det säkert stämmer ibland.

Mest tycks det vara personer i kreativa yrken som får bli inspirerade. Vi är så fokuserade på yrkesdelen av vårt liv och ingen förväntar sig att en ekonom ska ha någon inspirationskälla. Som ledare kanske man kan få bli inspirerad, men då heter det snarare förebilder.

Jag tycker att vi borde ha mer fokus på vem vi är och vad vi gör utanför arbetet. På så sätt skulle vi vanliga också få bli inspirerade och kanske hitta nya utryckssätt. Ingen konstnär skulle hävda att han sysslar med sin konst för att behaga konsumenten. Varför ska vi andra då begränsa våra kreativa uttryck bara för att vi tycker att vi är ganska dåliga? Om ingen ska konsumera konsten har det faktiskt ingen betydelse. Det viktiga borde vara att få uttrycka sig och att få bli inspirerad.

No comments:

Post a Comment