Wednesday, May 18, 2011

Ny skola

Större delen av dagen har åttaåringen tillbringat i sin nya skola. Egentligen börjar hon inte förrän om knappt två veckor, men vi ville att hon skulle få besöka skolan innan för att avdramatisera bytet.

Skolan är liten med innerstadsmått och fantastiskt fin. Dubbla trappor i nationalromantisk stil leder genom skolan upp till tredje våningen där åttaåringen har sin nya hemvist. Vi kom extra tidigt till klassrummet för att hinna träffa fröken i lugn och ro. Klassrummet är stort jämfört med det nuvarande och påminner om klassrummet i Springhurst, Dobbs Ferry.

Allteftersom anländer fler och fler barn och alla är uppriktigt nyfikna och intresserade av den nya klasskamraten. Även föräldrarna kommer fram och hälsar glatt på oss. Det är tydligt att vår ankomst är välannonserad. Åttaåringen är till en början skräckslagen och vill inte bli lämnad i klassrummet.

När pappan kommer för att hämta senare på eftermiddagen är det ett helt annat barn han möter. Då vill den lilla inte alls gå hem redan. Resultatet av dagen är att hon nu längtar efter att få börja i sin nya klass samtidigt som hon inte alls vill sluta i sin gamla. Ett betydligt behagligare problem än det omvända.

No comments:

Post a Comment