Monday, December 20, 2010

Inställt besök

Under några timmar i dag trodde jag att vi skulle utöka vår julafton med ytterligare sju personer. Det hade varit mycket roligt att vara så många i huset, men min hjärna har gått varm med hur mycket mat som behövs för att föda så många. Till slut kom jag in på servetter - inte har vi tygservetter till så många. Bäst att lägga till pappersservetter på inköpslistan.

Efter att i tanken ha klarat av såväl julafton som frukost och middag på juldagen, ändrades planerna och vi blev åter så många som det var meningen från början. Lite tråkigare, men mycket lättare.

Visst skulle det vara underbart med ett stort hus med många rum, rymlig matsal och funktionellt kök. Som vårt hus i vår New York-förort ungefär. Där kunde vi vara många utan att det märktes. Här springer vi på varandra hela tiden om vi är fler än fem. Men Stockholm är inte en stad för stora hus, om man inte är gjord av pengar.

I vår kanske vi kan samla hela tjocka släkten istället när uteplatsen kan nyttjas. Om vi någonsin blir av med all snö det vill säga.

No comments:

Post a Comment