Thursday, December 2, 2010

Badminton

Sjuåringen spelar badminton en gång i veckan med traktens badmintonklubb. När vi anmälde henne till klubben fick vi själva välja dag. "Kurser erbjuds måndag, onsdag och söndag, välj den dag som passar er bäst".

Det var en chansning hos klubben som inte riktigt fungerade. Normalfördelningskurvan är inte tillämpbar på ett så litet urval. Sjuåringen och hennes kompis var nämligen de enda som valde onsdag. Varje onsdag mellan 16.30 får därmed sjuåringen och hennes kompis privatlektion i badminton av två tonårspojkar.

Man skulle kunna tro att tonåringarna skulle välja den lätta vägen med dessa småflickor och nöja sig med att lära dem att få bollen över nät så många gånger som möjligt. Men det som är så underbart med dessa unga instruktörer är att de tar våra små tjejer på stort allvar. De lär inte bara ut skillnaden mellan backhand och forehand utan dessutom en mängd specialslag med olika namn som jag inte har lyckats memorera.

Precis det här tror jag är hemligheten bakom en bra lärare - att ta sina elever på stort allvar. För de som kommer ihåg de fantastiska lärarna i programmet Klass 9A, var det precis det de gjorde. De tog alla elever på stort allvar och hade stora förväntningar på alla.

1 comment:

  1. Så rätt så... De är de stränga, hårda och engagerade lärarna man minns.

    ReplyDelete