Monday, July 5, 2010

Palma de Mallorca

Vi anländer till Palmas flygplats klockan halv tio på kvällen. Då har det redan börjat bli mörkt, vilket känns ovant för oss nordbor. Tänk vad fort man vänjer sig vid ljuset trots att det är så förgängligt.

Hotellet ligger centralt i gamla stan med gångavstånd till såväl strand, museum och shopping. Eftersom klockan har hunnit bli efter halv elva när vi checkar in, nöjer vi oss med att installera oss på rummet och gå till sängs. Utanför vårt fönster hörs ständigt röster, tv-apparater och telefoner som ringer och jag tror att det ska bli störande när jag sover. Jag somnar dock ganska omedelbart och hör inte ett ljud på hela natten.

På morgonen äter vi frukost på hotellet och utbudet är underbart spanskt. Goda korvar och ostar samt frukt dominerar, vilket passar två av oss utmärkt. Den tredje hittar någon form av risgrynsgröt som hon till och med tar om av. De två andra i familjen har inte kunnat följa med på vår spontana Palmasemester. Artonåringen sommarjobbar och sextonåringen är på semester med sin flickväns familj. Så är det att ha tonårsbarn.

Innan vi beger oss ut på stan rastar vi sjuåringen i hotellets pool. Poolen är liten men väl anpassad för en sjuåring. Hotellet har endast nitton rum och beläggningen tycks vara låg. Tråkigt för en pärla som detta, men skönt vid poolen där vi är helt ensamma och det känns som om det är vår egen bakgård mitt i Palma stad.

No comments:

Post a Comment