Friday, July 30, 2010

Barsebäck

Barsebäck är för de flesta stockholmare och danskar fortfarande förknippat med kärnkraft, trots att det är fem år sedan den sista reaktorn stängdes. I Barsebäck finns också en för golfare känd golfbana där vi har hyrt hus i fem dagar. Ingen i familjen spelar förvisso golf, men läget är bra.

Fem minuter efter ankomsten till Barsebäck, börjar paniken sprida sig i familjen. Står det någonstans att det ska ingå trådlöst nätverk och i sådana fall hur fungerar det? Fem personer irrar omkring med datorer, ipods och iphones i desperata försök att hitta uppkoppling.

Det visar sig att ett blixtnedslag har satt det trådlösa bredbandet ur funktion några veckor tidigare. Vi räddas alla av mannens senaste gadget, en trådlös router som kopplas till det mobila bredbandet. På så sätt kan vi alla använda det mobila bredbandet samtidigt och familjen kan pusta ut. Vår semestervecka i Barsebäck är räddad.

Det visar sig att även min amerikanske svåger som bor i huset brevid får sin jetlag-påverkade natt räddad, eftersom den lilla nätta routerns starka strålar når ända dit.

No comments:

Post a Comment