Monday, August 2, 2010

Strandliv

Tre exklusiva svarta bilar kör ut på stranden och parkerar sida vid sida med fronten mot det vidsträckta havet. Under några sekunder hinner de omkringliggande semesterfirarna fundera över vilken typ av statsbesök som kan väntas på en strand på Jyllands sydvästra kust.

Bildörrarna öppnas och istället för välklädda diplomater ramlar tre barnfamiljer ut i grälla semesterfärger. Kontrasten är stor mellan de sobra bilarna och det vardagstumult som uppstår när strandtält, bollar, drakar och filtar ska packas fram.

En halvtimme senare har strandtälten monterats, filtar placerats i sanden och badkläderna kommit fram. Under en kort stund vilar ett lugn över det brokiga sällskapet, innan det är dags för strandlekar av det mer spektakulära slaget.

Tävlingar i handstående avlöser stafett i skottkärra och krabbgång. Styrkedemonstrationer och balansövningar blir till prestigefyllda tävlingsmoment. Återigen drar sällskapet blickarna till sig från övriga strandbesökare som nu är klart övertygade om att det inte rör sig om ett statsbesök.

2 comments:

  1. Det här låter Babette's Gästabud...

    // T.

    ReplyDelete
  2. Vilken underbar association! Bara för det skulle jag vilja ordna ett riktigt gästabud, med många tallrikar, glas, dyra viner och fantastisk mat. Inget "vi gör något enkelt och opretantiöst bara..."

    ReplyDelete