Thursday, December 31, 2009

Beroendeframkallande

Första gången kan vara helt omedveten. Det kan röra sig om en present eller något du har köpt på rea. Aningslöst har du tagit ett kliv utan möjlighet att vända om. Självklart kan du också välja att ta klivet och försent inse att det steg du just tog är oåterkalleligt.

God kvalitet är beroendeframkallande och ger ingen möjlighet till återvändo. Halvbra viner går utmärkt att dricka så länge man håller sig till dem. Börjar man däremot dricka viner av något högre kvalitet, kan man aldrig återgå till de viner man drack tidigare.

Likadant är det med kläder. Visst är lammull mjukt, men den dagen man får in en kashmirtröja i sin garderob förvandlas lammullströjan till en tagelskjorta. Har du flygit ekonomi extra över Atlanten är det en plåga att nästa gång flyga ekonomi, då du inte ens har möjlighet att välja när din film ska starta.

Exemplena är otaliga och varierar beroende på intressen i livet och ekonomiska möjligheter. Men i sak är jag övertygad om att detta gäller för alla och inom alla områden. Så tänk på det innan du öppnar vinflaskan från chefen.

3 comments:

  1. Hur går det då med ditt nya motto "Bara den är lycklig som tar allt från den goda sidan" undrar mor som vill att du alltid ska vara lycklig!

    ReplyDelete
  2. Även bloggar kan vara beroendeframkallande :-) Kram Ulla

    ReplyDelete