Tuesday, May 11, 2010

Vardagsliv

Dagarna förflyter nu sin gilla gång. På förmiddagarna arbetar jag på kontoret några timmar och sjuåringen brukar sitta med och läsa eller spela spel. Varje dag försöker vi komma iväg att bada på något sätt. Om inte annat i Mekongfloden. Sjuåringen har lärt känna de andra barnen där lite och hon älskar att för ett ögonblick få tillhöra ett sammanhang av barn. Trots att de knappt kan kommunicera.

Någon annan aktivitet per dag försöker vi också hinna med. En dag tog vi en båttur på Mekonfloden. Vi passade då också på att besöka ett kloster som ligger tvärs över floden. Där finns även en gammal gammal grotta som slingrar sig långt ner i underjorden. Vi gick bara in i förmaket. Omgivningen här är otroligt naturskön och fridfull och från en båt gör den sig allra bäst.
Vi har också besökt stadens National Museum, inrättat i kungafamiljens gamla palats. I samband med den kommunistiska revolutionen 1975 avsattes kungafamiljen och idag finns deras hem bevarat som museum. Kungen själv tynade bort i en grotta någonstans på landsbygden men hans släktingar finns kvar utspridda över världen.

Massage har jag också hunnit med till slut och det hoppas jag att jag hinner med mer av innan vi åker hem,

No comments:

Post a Comment