Thursday, May 6, 2010

Svalkande bad

Maj är en mycket varm månad här i Laos och på torsdagen har vi 38 grader i skuggan. Sjuåringens lilla tunna kropp har svårt att reglera värmen och hon svettas konstant. Eftersom hon också börjar bli lite uttråkad av all vuxenaktivitet på dagarna, lovar jag henne att vi ska hitta någonstans att bada.

Mekongfloden är naturligtvis ett alternativ. Där badar de laotiska barnen under de heta eftermiddagarna. Å andra sidan är inte vattnet speciellt intagande, även om det säkerligen inte är smutsigare än Östersjön.

Farfar tipsar om ett hotell med pool som tar emot betalande gäster och dit beger vi oss på eftermiddagen. Sjuåringen är överlycklig. Även jag badar naturligtvis, även om vattnet inte känns riktigt rent. Min avsikt är att de lilla ska få bada hur länge hon vill, men när två timmar har gått och läpparna börjar bli blå, trots det varma vattnet, tycker jag att det är dags att bege oss hemåt.
Efter badet tar vi en tuc tuc tillbaka till hotellet. Den kör oss genom Main Street där förberedelserna har påbörjats för kvällens Evening Market, då halva gatan stängs och fylls av gatuförsäljare istället för motorcyklar och tuc tucs.

No comments:

Post a Comment