Tuesday, February 15, 2011

Julblommor

Att julen är slut sedan länge är inget att orda om. Julbelysningen i fönstren är nedmonterade och till och med utebelysningen har förpassats till förrådet. Men vad gör man med blommorna? Våra julstjärnor frodas i godan ro och tycks inte alls ha insett att deras tid är ute.

Troligen är jag en extremt känslig person, men jag kan inte för mitt liv slänga något som lever. Bortsett från myggor och blomflugor, de kan jag skicka till andra sidan utan att blinka. Sedan är det stopp. Myror, spindlar och till och med de avskyvärda crickets vi hade i vår källare i USA fångar jag och släpper ut.

Nu har jag placerat julblommorna i fönstret mot trädgården, bakom gardinen, för att de åtminstone ska synas så lite som möjligt. Är det verkligen meningen att de brutalt ska förpassas till soporna? Trots deras livsglädje? Är det så alla andra gör?

1 comment:

  1. Jag minns när jag var i början av mina tonår. Mina föräldrar hade en julblomma som vägrade dö. År efter år. Sommar som vinter. Stod den i ett hörn i hallen. Min mormor som var en argsint en spottade och fräste över denna blomma varje gång de kom och hälsade på. Jag tror att det var det som gjorde att de ville att den skulle överleva :-) Så, vem vet, dina blommor kanske står där fint i fönstret till nästa jul med!!

    ReplyDelete