Tuesday, February 15, 2011

Mello

Lördag kväll bänkar vi oss framför TV:n tillsammans med hälften av Sveriges befolkning. Själv är jag ganska ointresserad av Melodifestivalen och skulle gärna göra något helt annat, men med en sjuåring i huset vore det en social katastrof.

Självklart får sjuåringen rösta och i första omgången är det enkelt. Låten Elektrisk fastnar och får familjens röst. Tyvärr elektrifieras inte tillräckligt många av Sveriges befolkning och låten kommer inte med i andra omröstningen.

Reglerna i Melodifestivalen är inte helt solklara för någon av oss och för sjuåringen i synnerhet. När vi står i färd med att rösta i andra omgången frågar jag henne vem hon vill rösta på nu. "Elektrisk" svarar sjuåringen med självklarhet i rösten. "Men det går ju inte, hon gick inte vidare" svarar jag.

Det skrik som kommer hur sjuåringens kropp är hämtat från människans urkraft. Hon skriker med våldsam kraft rakt uti luften som taget ur en tecknad serie och rusar därefter från TV-rummet och stänger in sig på sitt rum. Vi andra blir helt tagna på sängen av kraften i hennes förtvivlan och vet inte om vi ska skratta heller gråta.

Efter lite pockande och lockande får vi ut henne i TV-soffan igen och hinner slänga i väg en röst på något av de andra bidragen, vilket kommer jag faktiskt inte ihåg.

No comments:

Post a Comment