Thursday, March 24, 2011

Ljust och fräscht

Att vara home stylist med en kundkrets bestående av nervösa hus- och lägenhetssäljare måste vara världens enklaste jobb. Hur kan det inte vara värt 15 000 kronor att tjäna ytterligare 50 000 kronor på sin husförsäljning? Gladeligen öppnar vi plånboken utan att sätta någon relation till tidsåtgång, insats eller prestation.

Eller är det just det vi gör? Det kanske är just home stylistens insats som gör att vi tjänar de där extra 100 000? Problemet är att vi aldrig kommer att få reda på svaret. Och vi är alldeles för oroliga för att avstå. Trots att vi inte behöver en stylist för att inse att om vi rensar bort halva hemmet ser allting mycket bättre ut.

Resultatet är att alla lägenheter och hus ser exakt likadana ut. Inte bara för att de är lika avskalade och opersonliga. Det är också exakt samma attiraljer som cirkulerar mellan objekten. Och då menar jag samma, inte likadana.

Trots att vi alla vet att det är så här, kan vi ändå inte låta bli att förföras av hur ljust och fräscht det är hemma hos alla andra när vi bläddrar i bostadsbilagan.

No comments:

Post a Comment