Monday, November 23, 2009

Målmedveten

Sexåringen vill ha en väckarklocka. Vi har talat om för henne att hon inte behöver någon väckarklocka eftersom hon aldrig vaknar i sin egen säng. Hennes väckarklocka skulle stå ensam och övergiven på morgnarna och ringa förgäves.

"Men om du sover fem dagar i rad i din egen säng, får du en väckarklocka" säger hennes pappa. Själv föreslog jag en vecka, men en pappa tenderar att vara lite mesigare mot sin dotter än en mamma. Har ena parten sagt fem dagar och den andra sju, är det svårt att genomföra sju dagar, så fem dagar blev kravet.

Nu har det gått tre nätter som den målmedvetna sexåringen har sovit i sin egen säng. Hon har berättat att hon visst har vaknat på natten, men eftersom hon så gärna vill ha en väckarklocka har hon somnat om i sin egen säng. Även de gånger det har tagit emot.

Vet hon egentligen vad hon kämpar för? Har hon insett att det hon så målinriktat arbetar för att få, är något som de flesta skulle vilja vara utan? Uppenbarligen inte och jag hoppas att upptäckten inte kommer att förstöra hennes ambitiösa läggning.

No comments:

Post a Comment