Monday, November 16, 2009

Söndagsbrunch

Eftersom jag fyllde år förra veckan hade vi bjudit hit mina systrar och mamma med familjer på brunch i söndags. Det kan låta som en liten och behändig tillställning men eftersom vi systrar har nio barn tillsammans blev vi en nätt skara om 18 personer inklusive en pojkvän men exklusive två kattungar.

Hur arrangerar man en avspänd brunch för 18 personer om man själv vill delta och inte bara stå vid spisen? Som ska passa för gäster i åldrarna 2-78 år? Planering och förberedelser naturligtvis, såsom så mycket annat här i livet. Bort med nystekta pannkakor och bacon. Istället blev det fläskpannkaka i ugn, grillade kycklingklubbor, smakrika korvar, Maris sagolikt goda couscous-sallad, sill, potatis, äggröra och lax. Samt en stor Grand Blanc från Gateau. Alla nöjda och glada, så också värdinnan.

Dagen avslutas med att den vanligvis ganska tillknäppta 15-åringen kommer ner och spelar introt till Stand by me på gitarr för mig och mannen. Vad är detta? Först slängar frun i huset ihop en läcker brunch för 18 personer som ingenting sen uppträder barnen med gitarr på kvällen? Har vi förvandlats till Familjen Wahlgren till slut?

1 comment:

  1. Tack Kina och Magnus för en underbar brunch, den första vi varit med om trots att vi upplevt många vårar.
    Stor kram från Ingrid och Bengt

    ReplyDelete