Monday, September 6, 2010

Biobesök

När vi kliver in i biografen Skandia på lördagskvällen, inser jag att vi är på besök i ett annat land. Ett land med ett främmande språk, avvikande kläder och en helt annan kultur. Ett biobesök en lördag är detsamma som att besöka Ungdomens Land.

Vuxna människor går inte på bio på helgen. Vuxna går nog sällan på bio överhuvudtaget nu förtiden. Vi sitter hemma i soffan och tittar på DVD eller om vi är lite mer moderna, nedladdade filmer. Om vi ser på film överhuvudtaget, vill säga. Speciellt småbarnsföräldrar är så trötta att det inte är någon idé att sätta på en film. Ingen kommer orka hålla sig vaken till slutet.

Jag kan förstå att man inte tycker att det är värt att ordna barnvakt för att gå på bio. En barnvakt vill man använda till något mer exklusivt. Men alla vuxna med något äldre barn. de barn som inte behöver barnvakt en lördagkväll, varför går inte de på bio?

Har vi glömt bort att film är bäst på bio? Dags att ge biografen upprättelse medan det fortfarande finns någon biosalong kvar.

No comments:

Post a Comment