Friday, October 15, 2010

Nya gardiner

Vårt hem har begåvats med gardiner. Vi har tidigare levt i tron att ett modernt hem inte behöver gardiner. Fönster utan gardiner släpper in mycket ljus och förstärker den moderna minimalistiska stilen som är så inne där vi bor. Nu har vi tänkt om och införskaffat tyg i stora lass.

Än så länge har vi bara fått upp gardinerna i vårt sovrum och i köket. Skillnaden är remarkabel. Den tunna, lätt glittrande gardinen i sovrummet skapar lugn och trivsel. Gardinerna i köket har medfört att vår matplats har blivit ett eget rum.

Nu återstår bara att få upp det stora projektet. De dubbla gardinlängderna som ska gå utefter husets kortsida. Vi ska dölja det stora svarta hål som har uppstått där sommaren bjuder på grönska och ljus.

Att sätta upp en extra gardinskena och hänga upp gardiner kan låta som en enkel match, men i vår familj är det en utmaning. Inte för att inte kompetensen finns, utan för att sådana saker tenderar att ständigt skjutas på framtiden. Därför lovar jag här och nu att innan helgen är över ska våra nya vardagsrumsgardiner vara på plats.

No comments:

Post a Comment