Tuesday, October 12, 2010

Utflykt

Innan vi flyttade till USA funderade vi på att köpa sommarhus på en ö i skärgården. Vi visste precis vilken ö vi ville att sommarhuset skulle ligga på. En ö i mellanskärgården, med lanthandel, waxholmsbåt men utan bilar.

Nu när vi har flyttat till förorten känns det inte lika lockande med ett hus på en ö utan bil. Den där sköna bilfria resan till landet kommer ändå aldrig att infinna sig. Förort och bil är en lika självklar kombination som Billy Ray Cyrus och hockeyfrilla.

Därför har vi nu utökat vårt område och tittar alltmer intresserat på platser med biltrafik. I dag begav vi oss till och med inåt landet, mot Mariefred. Att vara sommarhusspekulant på hösten ger en fantastisk möjlighet att komma ut i naturen. Vägen till Mariefred var kantad av färggranna löv och Mälaren krusade sig vackert av de kyliga vindarna.

Dessvärre kommer vi nog aldrig att komma till skott med någon sommarstuga. Hittills har vi inte hittat något som har varit prisvärt. Troligen ett tecken på att vi har en felaktig uppfattning om vad saker och ting kostar. Men vi får i alla fall några trevliga utflykter i vardagen.

No comments:

Post a Comment