Thursday, October 8, 2009

LCHF

I ett möte mellan tre kvinnor berättade en av kvinnorna att hon sedan fyra månader tillbaka hängivit sig åt LCHF, alltså Low Carb High Fat-diet. Aldrig hade hon mått så bra och dessutom hade hon naturligtvis blivit smalare. Hon var inte längre sugen på vare sig sötsaker eller nybakat bröd, som hon tidigare hade älskat.

Vi andra två lyssnade fascinerat och kanske även lite avundsjukt, men ändå inte. Efteråt när LCHF-kvinnan lämnat sällskapet diskuterade vi vad hon hade berättat. "Det är nästan som att vara kastrerad" säger kvinnan som inte är jag och jag kände att det var precis huvudet på spiken.

Det låter fantastiskt men vill jag verkligen avstå från upplevelsen av nybakat bröd med smör? Eller en Löjromstoast? Eller nykokt mandelpotatis? Eller en croissant tillsammans med kaffet på en uteservering i Paris?

Nej, jag är nog inte mogen för LCHF. Kanske om det går att införa då och då, till vardags.

5 comments:

  1. LCHF är överlägset om du vill gå ner i vikt. Första dagarna är det lite tråkigt, men sen VILL du inte ha smöret och brödet längre. Å hela grejen är att du inte kör "då och då"-taktiken för då går du där med din smöråbröd-längtan + dåligt samvete.

    Enda nackdelen är att LCHF låter som ett hockeylag, och hockey är en pajassport.

    ReplyDelete
  2. Jag tror att det bästa är sunt förnuft och motion. Man behöver inte sätta en bokstavskombination på allt.

    ReplyDelete
  3. Sunt förnuft och motion? Du menar SFM? :-)

    ReplyDelete
  4. SFMT - Glömde tålamodet :-)

    ReplyDelete
  5. Svårt att argumentera med någon som faktiskt har lyckats med det som de flesta pratar om.

    ReplyDelete