Thursday, October 15, 2009

Nätverk

Många är av den uppfattningen att män är bättre på att nätverka än kvinnor. Kanske är det så, eller är det bara så att män traditionellt har bättre nytta av sitt nätverk eftersom de sitter på fler framträdande positioner.

Vi kvinnor nätverkar nämligen också, fast mer i smyg. Under täckmantlar såsom tjejmiddagar, fikastunder, klädträffar och luncher väver vi våra nät sakta men målmedvetet. För att inte avslöja vårt kamouflage, pratas det barn, recept och män. Ingen kan ana att det under ytan byggs en väv. lika stark och hållbar som granit.

Precis som i de manliga nätverken, tipsar vi varandra och om varandra, ger uppmuntran och råd samt stöttar när så behövs. Ju fler positioner vi kvinnor besitter i samhället desto fler möjligheter får vi att hjälpa varandra till nya utmaningar.

Kanske kommer våra kvinnliga nätverk aldrig att uppnå samma status som de manliga, men under sin täckmantel, kommer de att vara nog så effektiva.

1 comment:

  1. De kvinnliga nätverken är galet effektiva och livet i sig skulle överhuvudtaget inte fungera utan dem. Inte männen och deras nätverk heller. Så det så.
    /Rödstrumpan

    ReplyDelete