Wednesday, March 10, 2010

Barnflickor

Nu är vi inne på vår tredje barnflicka sedan vi flyttade hem till Sverige. För att bibehålla sexåringens engelska har vi hittills valt att ha engelsktalande barnflickor. Upplägget är att de hämtar tre dagar i veckan klockan tre och vi behöver inte stressa hem från jobbet. Ett bra sätt att kombinera språkövning med lugnare tillvaro för oss.

Den första var från Australien och visade sig vara en riktig klippa. Pålitlig, ambitiös och mycket gullig med sexåringen. Dessvärre åkte hon på semester till Australien i sju veckor från slutet av november och vår jakt började på nytt.

Nästa var också från Australien men betydligt flyktigare än den första. Hon hade rejäl otur sin första arbetsdag, då alla bussarna ställdes in i hela norrort på grund av snöoväder och lyckades aldrig ta sig ut till vår bussberoende förort. Strax därefter begav hon sig hastigt och lustigt hem till Australien för gott och hennes karriär som barnflicka i vår familj blev mycket kort.

Därefter fick vi ha vår första australiensare till låns igen i knappt två månader innan hon lyckades skaffa sig ett riktigt heltidsjobb. Som tur var hittade vi snabbt en ersättare som än så länge tycks vara ytterligare en fullträff.

Denna gång har vi hittat en tjej från Sydafrika och idag har hon varit här för första gången ensam med sexåringen. De två viktigaste faktorerna lyckades hon infria sin första dag, att komma i tid och att överhuvudtaget komma. Att hon dessutom lyckades ha kul tillsammans med sexåringen är ett extra plus. Nu håller vi tummarna hårt för att hon stannar hos oss april ut.

No comments:

Post a Comment