Tuesday, August 10, 2010

Beachvolley

För elva år sedan lånade jag och åtta vänner (eller om vi var fler, jag kommer inte riktigt ihåg) en lägenhet i Halmstad av en bror till en i sällskapet. Vädret var inte det bästa vilket passade oss ganska bra. Vi behövde nämligen aldrig oroa oss för att inte få plats med vårt beachvolleynät på stranden, vilket var betydligt viktigare än sol och bad.

De senaste åren är vi tre familjer som har försökt få ihop en vecka tillsammans, även om det inte alltid har lyckats på grund av barnafödande, utlandsflyttar och annat. Utav oss sex vuxna var fyra av oss med redan i Halmstad och en femte skulle kunna ha varit med.

Våra förutsättningar har ändrats en del sedan vår första sommar i Halmstad och i år har vi hyrt ett hus utanför Blåvand på Jyllands sydvästra kust. Förutom att huset är stort och rymligt med bra sängplatser till oss alla, finns där även inomhuspool, bubbelpool och det viktigaste av allt - en riktig beachvolleyplan.

I poolen och bubbelpoolen är alla välkomna. Barn och vuxna samsas och leker, oftast på barnens villkor. På beachvolleyplanen får inga barn vara med. Här gäller inte regeln att alla får vara med och vi spelar inte bara för att ha kul. På vår beachvolleyplan är det spel på stort allvar och det är precis det som är så fantastiskt roligt.

No comments:

Post a Comment