Friday, August 20, 2010

Stockholms Slott

Sista dagen i Stockholm för kusinerna var sjuåringens första hela skoldag och kusinerna fick själva välja aktivitet. Valet stod mellan Eriksdalsbadet och Stockholms Slott. Om det beror på kungahushysteri eller allmänt kulturellt intresse vet jag inte, men valet föll i alla fall på Stockholms Slott.

Först besökte vi Storkyrkan och barnen visste exakt vilka som hade suttit var under den berömda vigseln. Vi läste om Sankt Göran och Draken, tittade på gamla gravar och tände ljus för våra kära i himlen. Jag berättade vad den svarta tavlan med de små spikarna i används till och vi tittade i psalmböcker.

Efter årets religiösa dos promenerade vi till Stockholms Slott och dess representationsvåningar. Rundvandringen var barnvänlig med många små anslag direktadresserade till de mindre besökarna. Allt eftersom anslöt fler och fler tyska turistgrupper och till slut fick vi nästan slå oss fram. Men då var det ändå dags för lunch.

Strax efter klockan ett var det dags att hämta sjuåringen i skolan. På vägen hem passerade vi skogen som ligger ett stenkast från skolan och plockade blåbär. Vi hann precis med en blåbärspaj innan det var dags för avresa till flygplatsen. Förorten har sina fördelar ibland.

No comments:

Post a Comment