Friday, November 5, 2010

Barnfritt

Sjuåringen har flugit ner till Skåne för att umgås med sina kusiner några dagar på höstlovet. Med tonåringarna hos sin pappa innebär det en barnfri helg. Vi har nu planerat in varenda dag i detalj för att riktigt dra nytta av vår tillfälligt barnfria tillvaro. De närmaste dagarnas inlägg kommer jag därför att ägna åt att recensera vuxennöjen och börjar med torsdagskvällens biobesök.

Egentligen hade vi tänkt besöka någon av stadens alternativa, mindre biografer. Valet stod mellan filmerna Somewhere av Sofia Coppola och Du kommer att möta en lång mörk främling och Woody Allen. På grund av de stora vägarbeten som har förlagts till höstlovet står emellertid trafiken still på vägen från vår förort in till stan på kvällen och vi tvingades istället att välja en närbelägen förortsbiograf. Där visades inte Somewhere och valet föll därför naturligt på Woody Allen.

Avsikten var inte att recensera biografen utan filmen, men jag måste nämna något kort om denna förortsbiograf. Att besöka SF's multisalongbiograf i Stockholms förort är som ett besök på McD eller att försöka sätta tillbaka en kundvagn som inte passar. Det är inte människovärdigt. Sikten och stolarna var i och för sig bra, det måste jag erkänna.

Filmen var precis som man kan förvänta sig en Allenfilm - intelligent, rolig, underfundig och annorlunda. Inga hjältar och inga skurkar, bara människor. Jag imponeras av hur han lyckas åstadkomma något nytt varje gång och inte som så många andra göra om samma sak om och om igen.

No comments:

Post a Comment